Nagy Diák Rendszerváltoztató Teszt országos edukatív játék

A Nagy Diák Rendszerváltoztató Teszt egy országos edukatív játék, melynek online szakaszába június 15-ig kapcsolódhatnak be a diákok.
A kialakult járványhelyzetben, a digitális oktatás idején szeretnénk segítséget nyújtani a középiskolák számára is. A digitális oktatásba jól beilleszthető néhány könnyedebb pillanat, amikor a fiatalok egy játékos teszttel próbára tehetik és bővíthetik ismereteiket a 30 évvel ezelőtti eseményekről, melynek már csak szüleik lehettek átélői, tanúi.

Nem tananyagot kínálunk, hanem egy szemléletformáló játékos programot, amit bizonyára szívesen használnak a fiatalok. Külön motiváció a diákok számára a játékhoz, hogy a most folyó online vetélkedő legjobbjai bejutnak, meghívást kapnak a középdöntőbe. Ez már az új tanévben, szeptember 23-án, remélhetőleg a korlátozó intézkedések megszűnése után lesz. A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvánnyal karöltve rendezzük a programot, mely Budapesten lesz az Akvárium klubban, közéletből ismert vendégekkel, a rendszerváltás szemtanúival és alakítóival, bemutatókkal, kiállítókkal. Itt zajlik majd a Nagy Diák Rendszerváltoztató Teszt döntője, melynek nyertesei egy jövő évi berlini utazást vagy profi mobiltelefont nyerhetnek.

A "Rendszer újratöltve - 30 kérdés a rendszerváltoztatásról" című programon az iskolákat is értékelni fogjuk, és díjazzuk azokat a középiskolákat, ahonnan a legtöbb diák jutott be a középdöntőbe.
Javasoljuk, hogy építsék be a digitális oktatás szünetébe a tesztkitöltést, hogy iskolájukból minél több diák tehesse próbára magát a Nagy Diák Rendszerváltoztató Teszten

Kérdéseikkel forduljanak hozzánk bizalommal a due@due.hu címen.

Sok sikert és jó egészséget kíván a program szervezője,
a DUE Médiahálózat