Felhívás!

Felhívás!

Tisztelt tanáraink, egykori diákok!

Segítségüket szeretnénk kérni az alábbi ötletünk megvalósításához. Úgy érezzük a gimnáziumból kikerült tanulók nagyban hozzájárultak a magyarság, Magyarország, Debrecen és a Fazekas Mihály Gimnáizium hírnevének öregbítéséhez. Ezen tanároknak, egykori diákoknak szeretnénk emléket állítani úgy, hogy az utódok számára hozzáférhetővé tennénk azokat az információkat, melyek segítségével bepillanthatnának a nagy elődök életébe, munkásságába.

Az 1873-ban alapított reáltanoda 1922-ben vette fel Fazekas Mihály nevét. Az eltelt évtizedek, sőt évszázadok alatt nagyon sok tanár és több ezer diák fordult meg a gimnázium falai között.

Mi, akik nap, mint nap tovább visszük elődeink szellemiségét, úgy gondoltuk, hogy a jelen tanulóifjúságának sok tanulsággal szolgálna, ha megismerhetné az iskola egykori tanárainak, egykori diákjainak tevékenységét, életútját.

Ehhez a munkához kérjük a tisztelt olvasó segítségét.

Iskolánk honlapján (www.fmg.hu) lehetőséget kínálunk arra, hogy 1-2 oldalon összefoglalva megjelenhessenek azok az életrajzok, memoárok, emlékek, melyek kapcsolódnak a Fazekas Mihály gimnáziumhoz, az egykori tanárokhoz, az egykori diákokhoz.
Szeretnénk, ha egykori diákjaink tanáraikról, osztálytársaikról, magukról, készítenének egy rövid bemutatkozó anyagot, melyben összefoglalnák az iskolához kapcsolódó emlékeiket és bemutatnák életútjukat, mely tanulságul szolgálhat a jelen kor diákjainak.
Reméljük, hogy kezdeményezésünk révén egymásra talál a „Fazekasisták” nagy családja. Az elkészült írások, összegzések állandóan olvashatóak lesznek honlapunkon. Az itt megjelenő írások, életutak, példaként szolgálnak, s hozzájárulnak a Fazekas Mihály Gimnázium szellemiségének továbbörökítéséhez.

Aranyi Imre
Igazgató  

Köszönetet szeretnék mondani a Karácsony Sándor Pedagógiai Egyesületnek, hogy rendelkezésünkre bocsátotta a Pedagógus Arcképcsarnoka 2002-es kötetét, mely alapjául szolgál az egykori tanárainkról szóló megemlékezésnek.

Aranyi Imre
Igazgató