ÜGYESségi bajnokok

Szeptember 30-án rendezték a Megyei Iskolai Ügyességi- és Váltófutó Bajnokságot. Távolugrásban, magasugrásban, súlylökésben, diszkoszvetésben, gerelyhajításban, illetve svédváltóban(100, 200, 300, 400m) és lány csapatok számára 4*800m-en, fiúk számára pedig 4*1500m-en lehetett indulni. Országszerte a legjobb 12 eredményt elérő csapatokat hívják meg, akik október 13-án, Budapesten bizonyíthatják tudásukat az OB-n.

A megszerezhető 14 éremből 6 darabot gyűjtöttek a Fazekas atlétái, 4-et pedig a legfényesebből. Az eredményük értékét külön növeli, hogy az országos versenyre rendre nagyon jó helyen kerültek meghívásra.

A lányok mindhárom dobószámban diadalt arattak. Diszkoszvetésben 8.-ként, súlylökésben 4.-ként és gerelyhajításban 3.-ként kerültek az országos seregszemlére. A svédváltójuknak, melynek tagjai főként 9.-esekből állt, kevés esélye kínálkozott a kijutásra. Ők is hősiesen küzdöttek, ennek gyümölcseként a dobogó 3. fokára állhattak.

Iskolánkból az erősebbik nem súlylökésben és svédváltóban képviseltette magát. A súlylökő csapat az Irinyi mögött a 2. helyen végzett. Az iskola legjobb eredményét 10 méter feletti lökésével Szitás István érte el, ilyen korú versenyzők számára még nehéznek mondható, 6kg-os szerrel.
A Fazekas vágtaváltójának befutóembere a Tóth Árpád Gimnázium 400m-esével óriási versenyt produkálva, elsőként haladt át a célvonalon. A fiúk a rajttól kezdve vezettek, majd a teljesítményükre Fazekas Máté tette fel a koronát, aki 50sec-os idejével kormányozta az országosra a váltót. Amikor közzétették a Magyar Diáksport Szövetség honlapján(mdsz.hu) a meghívási sorrendet, kiderült, hogy ők futották az országban a második legjobb időt, a TÁG-osok pedig a harmadikat!

A legnagyobb elvárások a lány gerelyesekhez, és a fiú svédváltóhoz fűződnek, akiktől érmet várunk! A versenyzőknek további eredményes szereplést és sok sikert kívánunk!

Eredmények:
Lány gerelyhajítás: Fekete Judit, Károlyi Anikó, Stercel Vivien, Veres Rita 28,885m
Lány diszkoszvetés: Fekete Judit, Károlyi Anikó, Stercel Vivien, Veres Rita 23,0125m
Lány súlylökés: Fekete Judit, Károlyi Anikó, Stercel Vivien, Veres Rita 9,0725m
Lány svédváltó: Szegedi Ildikó, Daróci Erika 2:44,90
Fiú súlylökés: Balogh Endre, Kocsis Máté, Szitás István, Való Tibor 9,1475m
Fiú svédváltó: Szitás István, Kocsis Máté, Koroknai Tibor, Fazekas Máté 2:03,30sec